torstai 10. huhtikuuta 2014

Toiminnallista liikuntaa

Pystyn ajamaan työmatkani  Länsi-Herttoniemen ulkoilualueen melkein kokonaan polkuja pitkin. Löysin pari viikkoa sitten uuden, pari polkua yhdistävän reitin, jonka varrella oli kolme kaatunutta puunrunkoa, joista kaksi piti ylittää bashringiä kolistellen.

Pysähdyin yhtenä aamuna selvittelemään asiaa. Sahasin keskimmäisen rungon poikki ja ensimmäiseen kasasin ylityksen. Operaation jälkeen kohta oli jo sulavammin ajettavissa, mutta siinä samalla tuli idea kolmannenkin rungon suhteen.

Tiistaina oli vapaapäivä ja kävin tonkimassa maata. Kolmas runko oli pienen töytäreen jälkeen ja päätin rakentaa siitä yli hyppyrin. Töytäreen alku toimisi hyppyrinä ja runko pohjana alastulolle. Hirveää vauhtia hyppyriin ei saa, kun edeltävä mäki ei ole hirveän kovavauhtinen, mutta alastuloon asti sentään pääsin.





No, ei siinä vielä kaikki. Ensimmäisen rungon ylitys alkoi tuntua tylsältä, joten eilen työmatkalla pysähdyin taas hetkeksi puuhastelemaan. Ensimmäinen runko sai päällensä yhden puupalikan lisää hyppyrin nokaksi ja löysin vähän matkan päästä ison koivupötkäleen, jonka kannoin ja vierittelin alastulon pohjaksi.


Alastulon alku

Alastulon asettelin hieman konservatiivisesti lähelle, mutta kohtaan ei tosiaan ihan älyttömiä vauhteja saa. Hypystä ja alastulosta tuli sinänsä aika sulava, mutta kun kaivoin alastuloon kuoppaa, enkä jatkanut sitä tarpeksi pitkälle,  jäi siihen hieman töyssyä, mikä haittaa toiseen hyppyriin lähestymistä. Eilen ei kuitenkaan ollut enää aikaa sen korjaamiseen, eli pitää palata asiaan. 


Hurja hyppylinja valmistumassa

Ensimmäisen alastulon kun rakentaa valmiiksi, siitä saa pumpattua vähän vauhtia toiseen hyppyyn ja ehkä toista hyppyriä voi vielä vähän kasvattaakin. Reitti liittyy toisen hyppyrin jälkeen leveämpään polkuun, johon olisi vielä yksi mahdollinen hyppyri-idea, mutta siinä onkin sitten vähän enemmän rakentamista, että vauhdin saisi polkujen liittymäkohdassa pidettyä tarpeeksi kovana, kun siinä on pieni juurakkoinen offcamber-kohta.

1 kommentti:

  1. Niin siistii, ku jäbä rakentaa metsässä noita reittejä ja hyppyreitä!

    VastaaPoista