keskiviikko 2. huhtikuuta 2014

Kaukoidän ykköspätkä

Minulla oli tänään arkivapaa ja Ville pääsi ajoissa töistä. Menimme metsään, joka sijaitsee entisen Sipoon alueella, mutta kuuluu nykyään Helsinkiin. En tiedä metsän nimeä, mutta kutsuttakoon aluetta vaikka Kaukoidäksi.

Ameriikan serkut

Metsässä on yksi aika korkea huippu, jonka laelta pääsisi pariin eri suuntaan laskemaan. Aivan huipulta jos lähtee, matkalla on kuitenkin muutama töksähtävä kohta. Tänään saimme kaksi niistä ratkaistua. 

Pätkän keskivaiheilla on iso kivi, jonka polku kiertää ja heti kiven jälkeen on  viistokivi, joka varsinkin märällä stoppaa vauhdin kokonaan. Olin aiemmin ajatellut, että polun ja ison kiven välisen kolon saisi täytettyä, jolloin reitti kulkisi kiven yli ja putoaisi takaisin polulle, mutta droppi kiven päältä ei olisi tullutkaan järkevään paikkaan. Kierrettävä kivi tulee vauhdikkaan kohdan päätteeksi, joten siihen olisi tylsä pysäyttää vauhti kokonaan, varsinkin kun seuraavaan mutkaan, josta alkaa loivempi osuus, olisi kiva saada pidettyä hieman vauhtia yllä.


Risut hemmettiin

Ongelma ratkesi niinkin yksinkertaisesti, että polun vierestä siirsi muutaman kaatuneen puunrungon pois ja hakkasi yhden kannon sileäksi ja uusi suorempi linja viistokiven ohi oli valmis. 

Toinen kohta, joka kaipasi rakentamista, oli pätkän yläpäässä. Kalliolta saisi hyvän vauhdin, mutta siltä ei oikein pääse jatkamaan hiljentämättä reilusti, vaikka reittivalintoja olisi periaattessa kolmekin erilaista. Yksi on liian äkkinäinen tupladroppi vastapateilla, kaksi muuta taas kulkevat montun jälkeen tulevan pystyn kiven yli joko puun vasemmalta tai oikealta puolelta. Pitkän pähkäilyn ja kivien siirtelyn jälkeen saimme kasattua jonkinlaisen version, jossa vauhti pysyy siedettävästi yllä.


Rakennetaan bermi puun vasemmalta, eikun oikealta, eikun...


Bermi unohdettu ja monttu täytetty

Pätkän loivemmalla loppuosuudella on vielä jäätä ja ainakin yksi kaatunut puu, joka pitää siirtää, mutta tänään kaikkeen ei ollut aikaa. 

Lopuksi totesimme vielä, että pätkän alkuun talvella rakentamani bermi on melko hyödytön kuivalla säällä tai ainakin se on väärässä paikkaa.

Ensimmäinen video on tänään möyhittyjen kohtien välinen pätkä ja toinen video on talvelta, kun keskikohdan reitti oli vielä vähän hakusessa. Pätkä jatkuu vielä jonkin matkaa pidemmälle kuin mihin toinen video loppuu, mutta silloin polku muistutti jokea.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti