lauantai 25. lokakuuta 2014

Harrastesarja, Cyclocross SM 2015

Viime viikonloppuna ajettiin cyclocrossin SM-kisat Tampereella. Sää oli sopiva (sateinen) ja rata sen myötä hyvässä kunnossa. Alussa mutarinnettä ylä- ja alamäkeen, vähän rantahietikkoa ja radan lopulla oli nurmikkoa ja muutama hypättää este. Pari puusiltaa oli matkan varrella, joista yhdelle ajettiin hieman viistossa, joten varovainen sai olla. Alun mäkeä lukuunottamatta, joka sekään ei korkea ollut, rata oli pannukakkua. 

Kontulan kisan jälkeen olin hyvällä kisafiiliksellä liikenteessä ja skinsuit kireänä. Harrastesarjassa oli muutama kourallinen kuskeja ja ajoaika olisi n. 30 min. Lähdin liikkeelle n. puolivälin paikkeilta, mutta jo lähtösuoralta ensimmäiseen mutkaan mentäessä olin kärjen tuntumassa. Ensimmäisessä ylämäessä ohitin muutaman tyypin ja mutarinteessä taisin olla jo kolmantena.

Rannan reunaa ajettaessa limaisessa mutkassa edelläni ajava teki jalkakosketuksen ja jouduin itsekin pysähtymään. Ohitin juoksemalla itseni toiseksi, mutta kun hyppäsin takaisin pyörän selkään, ketjut tippuivat. Etuvaihtajalla en saanut ketjua nostettua, joten nousin pois pyörän selästä ja ropasin ketjut käsin paikalleen. Menetin muutamia sijoja, mutta pääsin takaisin vauhtiin - ainakin hetkeksi, ketjut tippuivat uudestaan. Nostin ne taas takaisin ja hypätessäni pyörän selkään polkaisin tyhjää - ketju poikki. Ilmeisesti ketjua jatkaessani olin tehnyt huonon liitoksen, koska katkennut linkki oli pikaliittimestä seuraava. Pari viikkoa se oli kuitenkin kestänyt. 




Eeppinen harrastekisa oli ohi, ennen ensimmäisen kierroksen puoliväliä. Harmitti. Harmitti vietävästi. Vaikka kyse olikin vain harrastesarjasta, olisi ollut kiva kisata, kun vauhti tuntui kerrankin siltä, että olisi saattanut pärjätäkin. Ja kun kisoja aina stressaan sekä herätykset, syömiset ja asennoitumiset pitää hoitaa, niin tylsähän se on kaikki tehdä turhaan. Plus, että viikon pyörätreeni pitäisi hoitaa jollain muulla tavalla. Blaah. Noh, ajoin Herttoniemen lenkkipoluilla mäkitreeniä seuraavan päivän työmatkalla. 

Keskiviikkona kävin taas rakentelemassa pientä projektiani. Se edistyy pikkuhiljaa. Rakennelmaa piti tietenkin testailla ja kompuroin siinä samalla aika moneen kertaan. En tiedä, satutinko siinä itseni, vai ärtyikö n. viikko aiemmin niksauttamani polvi. Illalla polvi kuitenkin oli kipeä, eikä esim. portaiden kävelemisestä meinannut tulla mitään.




Polvi vaivaa edelleen, joten huominen VPCX taitaa myöskin jäädä ajamatta. Kylläpä taas harmittaa, kun juuri aloin pääsemään kuntoilun ja krossaamisen makuun ja jälleen koneisto ottaa vastaan. 

3 kommenttia:

  1. Onhan se. Spessun P.26. Hauskan tuntuinen vekotin, pitäis vaan vaivautua johonki oikeeseen ajopaikkaan testaamaan. Mut antaa polven ensin rauhottua..

    VastaaPoista
  2. Meistä oli mukavaa, kun tulit(te) Tampereelle. Kisa oli harmitus, mutta kyllä näytti skinsuitti komealta. Borssi oli hyvää ja yatzyt meni kivasti. Pus, halaus ja onnea uusiin koitoksiin ja polvelle paranemista!

    VastaaPoista