tiistai 25. helmikuuta 2014

Spessu ulkona

Tänään oli vapaapäivä töistä ja alkuperäinen tarkoitus oli käydä salilla ja ottaa loppuviikko rennosti, jos vaikka reidet ja muukin kroppa olisi suunnilleen palautuneet reissun alussa. Eilisen innoittamana päätin kuitenki lähteä ulkoiluttamaan Spessua. En ole muistaakseni ajanut sillä ollenkaan Teneriffan reissun jälkeen, joten ihan kiva ottaa siihenkin vähän tuntumaa ennen seuraavaa matkaa.

Olin asentanut Malagan reissua varten renkaat jo aiemmin, 2.3" Butcher SX edessä ja 2.5" Supertacky DH Highroller takana. Polkeminen oli arvatenkin tuskaista, mutta kävin lähinnä fiilistelemässä muutamaa alamäkipätkää Kivikossa sekä ajamassa Hallainvuoren trailin jokusen kerran alas.

Hallainvuoren pätkä on erinomaisessa ajokunnossa, kura roiskuu, mutta ainakin tuolla rengastuksella pitoa löytyi ihmeellisen hyvin. Kerran lähti eturengas kantatessa vähän alta, mutta muuten uskallus tuli ennen pidon loppumista vastaan. Uskalsin jopa ajaa radalla olevan hyppyrin ensimmäistä kertaa, vastapattiinhan se alastulo menee, vaikka edelliseen mutkaan ajaisi jarruttamatta ja polkisi lyhyellä suoralla lisää vauhtia.




Muutenkin Spessulla on niin paljon luottavaisempi olo ajaa alamäkiä verrattuna Metaan (tai Steamrolleriin, jolla kävin pari viikkoa sitten ajamassa samaa pätkää!). Hirveästi en polje lisää vauhtia tuolla pätkällä, mutta jarruihinkaan ei tarvi koskea kuin ehkä 3-5 kertaa koko pätkällä.

Tänään oli ajolasit päässä, mutta Mucky Nutz taas unohtui ja pari kertaa lensi kurat silmään lasien alta. Heti hyppyrin jälkeisen kalliopudotuksen jälkeen sokaistuin ja meinasin ajaa puuta päin. Jarrut pelastivat.

Sain soitettua Pohjolaan ja urheilulisä matkavakuutukseen maksoi 39€ ensi viikoksi.

1 kommentti:

  1. Huh, noita sun kurameininkejä ja sokeutumisia!

    Toivottavasti Malagassa on kivaa ja saatte pyörät oikeaan paikkaan.

    VastaaPoista