maanantai 11. elokuuta 2014

Uuperi Nappulakumipuhki DH

Useammankin kymiläisen kanssa on ollut puhetta, että lähtisin Uuperin bikeparkin joskus testaamaan. Samaten minulla on ollut haluna ajaa alamäkikisa joskus. Kymi Anti-Flow järjesti viime lauantaina kisan Uuperissa, joten siinä saisi lyötyä kaksi kärpästä yhdellä iskulla!

Tapahtumahan ei ollut virallinen SPU:n alainen kisa ja kilpailuformaattikin oli hieman virallisesta poikkeava. Aamulla oli kolme tuntia aikaa tutustua rataan ja iltapäivällä ajettiin kaksi kisalaskua, joista parempi huomioitiin.

Vaikka syntyjäni olen haminalainen, en Uuperissa ollut ikinä aiemmin käynyt. Onneksi Kotkan paikkeilla huomasin tutun auton dh-pyörä kyydissään, jota seuraamalla löysin perille. Pyörä kasaan ja kisakansliaan ilmoittautumaan. Nöösi otettiin mukavasti vastaan ja ihmeekseni sain vapauden valita oman kisanumeroni. Eipä siinä mitään tullut mieleen, joten toimitsijat päättivät tatuoidulle kaverille antaa numeron 666.


Nomen est omen...

Kisarata oli mukavan tuntuinen. Ensimmäiset mutkat pehmeässä hiekassa tuntuivat alkuun hieman kontrollittomilta, mutta muutaman laskun jälkeen uskalsin ajaa jo kovempaa ja jyrkempiin mutkiin löytyi pitävämmät linjat sisämutkista. Mutkien jälkeen tiputettiin ensimmäiseen kivikkoon. Kivikon  jälkeen yksi löysempi hiekkamutka, toinen kivikko ja hieman jyrkempi loppulasku viistorinteessä. Reilu 40 sekuntia ylhäältä alas. Uuperissa on etelä-Suomen ärhäkin ankkurihissi ja hissilinjan alku on melko jyrkkä, joten myös ylös pääsi nopeasti.

Muutaman laskun jälkeen pidin juomatauon ja lisäsin painetta takarenkaaseen. Takarenkaana oli Specialized Butcher SX 2.3", joka iski kivikoissa vanteelle, vaikka siinä oli n. 2,2 bar painetta. DH-kylkistä High Roller 2:sta en ollut saanut endurokisan jälkeen enää nousemaan vanteelle, enkä sisurin kanssa halunnut lähteä liikenteeseen. No, 2,5 bar Butcheriin ja enää ei paukkunut niin pahasti. Ehkä viidennellä laskullani oikaisin ensimmäisen kividropin liikaa vasemmalle ja rysäytin etuhaarukan ja ehkä polkimenkin kiveen.

Rynks.

Naama edellä maahan. Kypärän leukaosa poikki, kämmen ja jalkapöytä hieman kipeänä, niska jumissa tärähdyksestä. Hetken keräilin itseäni ja totesin, ettei päässä heittänyt pahemmin. Käsi tuntui arvelluttavalta, joten menin huilaamaan. Järjestäjän puolesta tarjottiin lainakypärää, mutta lopulta päätin jättää leikin sikseen. Harmitti ja harmittaa vieläkin, että ensimmäisen dh-kisan saldoksi jäi dns, mutta ensi kerralla sitten paremmin.


Kypäräkauppaan..


Kämmen tuntui melko kipeältä, mutta ajattelin silti jäädä seuraamaan kisoja. Toinenkin kuski kaatui treeneissä loukaten kätensä, joten lopulta päätin lähteä samaa matkaa Kotkaan päivystykseen näyttämään omiakin kolhujani. Epäilin, ettei niille mitään kuitenkaan tehtäisi, kun mikään ei selvästikään poikki ollut.

Pääsin odottelematta vahvasti suomea murtaen puhuvalle lääkärille. Lääkäri paineli kipeät kohtani läpi ja passitti röntgeniin. Kuvissa näkyi ilmeisesti vanha murtuma kämmenluussa, jota ei koskaan ollut hoidettu. Lääkäri paineli kättäni lisää ja kun valitin kovaa kipua, löysi hän lopulta himmeän, mahdollisen hiusmurtuman röntgenkuvastakin. 3-6 viikkoa kipsissä oli tuomio. Oloni oli kuin piilokamerassa. Omasta mielestäni käteni oli ihan ok, ja epäselviä puhuva puoskari päätti kiusata minua paketoimalla käteni! Paranisi kuulemma paremmin, oli kyse sitten hiusmurtumasta tai vain kolahduksesta. Viikon päästä kontrollikäynti omalla terveysasemalla, jolloin tilanne selviää tarkemmin.

Semmoinen dh-retki tälle kesälle. Tapahtuma ja ilmapiiri oli mukava. Kiitokset järjestäjille, vaikka oma rallini loppuikin ennen kuin kerkesi kunnolla alkaakaan. Mielellään lisää vastaavia matalan kynnyksen alamäkikisoja. Nyt sitten jännitetään, mikä tuomio loppuviikolla annetaan ja jääkö Sappeen kisat ja muut loppukesän riennot ajamatta.

Ps. Ettei kenellekään jää epäselväksi, lääkäri oli kyllä ihan ammattitaitoisen oloinen ja mukavakin. Kielimuuri oli pieni ongelma ja itse en olisi kättäni pakettiin halunnut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti